24/7 blokerede Cambodia for en ASEAN udtalele om South China Sea. International tribunal in the Hague rules in favor of Philippines over China Tuesday 12/7. Concluding that there was no legal basis for China to claim historic rights to resources falling within the '"nine-dash line." China official Xinhua news agency said that the ruling was unlawful.

Shout-out from Denmark NGO: Remember your values, Scandinavians! - Chairman of Danish Vietnamese Association pleads with Scandinavians in Vietnam to support local NGOs in the promotion of equal opportunities, education and healthcare. Opråb om at gå forrest i støtten til lokale NGO'ere

Kurt er 79 år og Sang 69 og de er begge friske og ved godt mod, og har nu endeligt fået sig et hjem i Danmark nær Tarm. Kurt byggede en skole, 34 hængebroer og 4 daghjem i Vietnam, ulønnet. De lever af Kurt folkeperison, og det er ikke nok til at Sang kan få opholdstilladelse.
Desværre udløber Sangs opholdtilladelse 2. august.
Artikel i Information torsdag den 14. juli af DVF's formand. Pressemeddelelse 12/7: Dom fra Haag bør give Verdenssamfundet anledning til at arbejde for en fredelig løsning i overensstemmelse med Havretskonventionens principper. Det er også af vital betydning for Danmark

14/7 Saigoneer: After Fish Kill, Formosa Caught Burying 100 Tons of Waste. Formosa Ha Tinh Steel Corperation has apologized for causing an environment disaster in central Vietnam and promised to pay US$500 million in compensation.

In Vietnam 1 million people is in urgent need of food assistance and 2 million people lacking access to drinking water. In Cambodia more than 93,500 poor, rural households are affected by the drought. Vietnam’s Ministry of Planning says that the drought has cost more than 15 trillion Vietnam dong (U.S. $671 million).

Tri Minh & Clara Bryld torsdag 7/7. Fotos fra koncert. Duet of two artists, coming from Vietnam and Denmark, who compose and perform their compositions using jazz music. Jazzmesse i Vor Frue Kirke søndag den 10. juli kl. 14.00. Ledes af bassist Chris Minh Doky, protektor for for Landsindindsamligen Hospitalsudstyr til Vietnam. Fotos

DVF har nu fået ny ansigt i sekretariatet. Vi kan altid bruge flere hænder uanset om du vil give en hånd med til vores kulturarrangementer, eller om du har evner indenfor fundraising, udviklingsarbejde, kommunikation og markedsføring eller noget helt andet.

"Forfatteren Eline Mørch Jensen har på fornem vis givet stemme til ofre, bødler og vidner under og efter folkemordet i Cambodia" Thomas Bo Pedersen, Hanoi. Læs om Eline Mørch Jensens rystende beretning om Pol Pot og De røde Khmerers rædselsregime i Cambodia: ELEFANTENS BLODIGE BUG. Udkom oktober 2015.

Vietnam can improve migrants’ access to public services and employment by reducing the time and requirements needed to obtain ho khau, or permanent residency, according to a report issued Thursday 16/6 by the World Bank and the Vietnam Academy of Social Sciences.

Pages