Venskabsforeningen VIDAFA's formand Tran Hong Ha har været i København. Som viceminister for Grøn Vækst og Klimaforandringer deltog han 20-21. oktober i international konference ”Global Green Growth Forum 2014”, og holdt vigtig tale.

Vietnams Prime Minister Nguyen Tan Dung, Philippines President Benigno Aquino III and World Bank Group President Jim Yong Kim have released a joint Op-Ed on the need for the world leaders to take action on climate change.

12/10 Vinderen af lakmaleri af fru Ta Thi Thanh Tam er fru Kirsten Klitgård, tillykke. Vi nåede 105 bidragydere før 1/10 og indsamlingerne er dermed også fradragsberettetigede i 2015. TUSIND TAK til alle bidragydere!

Monsoon Music Festival 2014 - Thanh Lam. Festivalen var co-sponseret af Danmark, se ambassdør John Nielsens tale. To danske band var med, Carpark North og Lulu Rouge. Afholdt i det gamle Imperial Citadel Thang Long, Hanoi, for 3 aftener fra fra 2-4. oktober.

Vietnamese-Danish couple Kurt Lender Jensen and his wife Sang has been granted land use rights to their homestead on 1/10. Central province of Binh Thuan has granted this to couple, who did so much to help poor rural communities.

Genetically-modified technology no magic wand for Vietnam’s agriculture - Scientists warn that genetically modified (GM) technology is not the “magic wand” that many people assume will increase crop yield and save domestic agricultural production.

21/10 Vietnam, China agree to avoid armed conflicts in East Sea; 2/7 Prime Minister Nguyen Tan Dung calls for lawsuit against China for illegally placing drilling rig.

Udveksling mellem Kinas ambassdør og DVF. Udtalelse: "Vi har noteret, at den danske regering forholder sig passiv og tavs i den meget alvorlige strid om søterritorier". Europæiske Vietnam venskabsforeninger. English, French, Deutsch

2/10 USA State Department opens door to maritime defense weapon sales to Vietnam. 16/8 General Martin Dempsey, was the first chairman of the Joint Chiefs of Staff to visit Vietnam since the war ended in 1975.

The death toll for Typhoon Kalmaegi has risen to 13 and 15 people were injured by the storm, which slammed into the northern Vietnamese coast on Tuesday night.Two landslides in Lang Son Province early Wednesday morning. September 2014.

Pages