Typhoon flood leaves messes in northern Vietnam, 27 deaths counted. Nearly 200,000 residents had been evacuated from high-risk areas. Nearly 9,000 fishing boats and 464 tourist ships have moved to safe shelters. In the Philippines 94 died and in China 17 people died. 

21/7 China's oil rig withdrawal from Vietnam waters: retreat or tactical feint? - 12/7 Thanh Nien: Vietnam applauds US Senate’s resolution - 2/7 Thanh Nien: Prime Minister Nguyen Tan Dung calls for lawsuit against China for illegally placing a drilling rig in Vietnam’s waters

One more soldier dead on Saturday 19/7 from his burns. Engine blackout caused Hanoi helicopter crash on 7/7, 18 dead and 3 wounded. The incident occurred at 7:45am in Hamlet No.11 of Thach Hoa commune (Near Hanoi) shortly after the helicopter took off from Hoa Lac airport.

Teenage boys find 500 wartime munitions, alert RENEW team for safe removal and destruction. Hoa and Phien, ninth graders at Trieu Van School, whose information guided a RENEW team to four different locations littered with more than 500 wartime unexploded ordnance.

Politiken 8/7: Frygten for at føde børn med misdannelser på grund af USA’s brug af sprøjtegiften Agent Orange under Vietnam-krigen er stor. 40 år efter bliver gravide skannet igen og igen og stilles ofte over for grusomme moralske valg. Ny bog af Tine Gammeltoft.

Rejse 13/2 til 12. maj til kulturlandet Vietnam med besøg i 11 byer! Wilfred Gluud har besøgt Vietnam i 3 måneder. Ophold i Ho Chi Minh City, Bao Loc, Dalat, Nha Trang, Hue, Danang, Hoi An, Dong Ha, Dong Hoi, Vinh samt Hanoi.

Presse fra DVF: "Det er med stor undren, at vi har noteret, at den danske regering forholder sig passiv og tavs i den meget alvorlige strid, der er opstået mellem Kina og flere af dets nabolande om søterritorier". Udtalelse fra Europæiske Vietnam venskabsforeninger. Also English, French, Deutsch

Kurt Lender Jensen og hans vietnamesiske kone Sang har bygget dagskoler for handicappede børn og Agent Orange ofre. Tidligere har de hjulpet i Vietnam ved at bygge hængebroer, skoler og børnehjem. Nu er de i Thanh Nien News 16/6.

Den 26. maj mødtes Vietnam-Danmark Venskabsforening til sin 2. nationale kongres i Hanoi for at fejre den stærkt samarbejde og venskab mellem Vietnam og Danmark. Der blev også valgt ny formand for foreningen: viceminister for Naturressourcer og Miljø Mr. Tran Hong Ha. 

Efter 1,5 måned er hjemmesiden oppe igen 15. juli, med en backup fra 26. april, Vi beklager den lange tid der er gået som skyldes tekniske problemer. Hvis du opdager fejl eller mangler så send en mail til webmaster@davifo.dk

Pages