Afholdte møder før 2012


 

Vietnam i vækst

En aften med Danmarks ambassadør i Hanoi
John Nielsen fortæller om det seneste års udvikling i Vietnam
Udfasning af udviklingsbistanden og danske virksomheder med succes i Vietnam
Entre 30 kr.

Østerbrohuset, Århusgade 103,
2100 Kbn Ø
Tirsdag den 23. august 2011 kl. 19.00

 


Vietnam mellem bistandshjælp og tigerøkonomi

 

  

Aften med Danmarks ambassadør i Vietnam
Peter Lysholt Hansen som fortalte om det seneste års udvikling i Vietnam.

Kom og hør om hvordan Vietnam påvirkes af den internationale økonomiske krise
Hvorfor er Vietnam en af de mest succesrige lande der modtager bistand?
Er Vietnam på vej til at blive en ny tiger-økonomi i Sydøstasien?
Hvordan går det med menneskerettighederne i Vietnam?

Entre 30 kr.  -  Løbeseddel PDF

Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 København Ø
Torsdag den 13. august 2009 kl. 19.00

Referat fra mødet 25/8 2008: Veloplagt ambassadørmøde, VietNam Ajour 3-2008


Hvad er sandheden om dioxiner og de misdannede børn i Vietnam?

Aftenmøde om Agent Orange - løbeseddel (pdf) med oplæg af lektor PhD Eva Cecilie Bonefeld-Jørgensen, Århus Universitet samt IT-analytiker Wilfred Gluud

Torsdag den 29. januar 2009 kl. 19:00
VerdensKulturCentret, Nørre Alle 7, 2200 Kbh. N, Lokale 305

Gennemgang af dioxins giftige og misdannende virkninger specielt med henblik på sandsynligheden for dioxinens negative virkning i dagens Vietnam. Foredrag og diskussion. Filmen "BATTLES POSION CLOUD" ( 2004, forkortet 35 min). 

Vi giver skader fra dioxin-forurening videre til vores børn  Ingeniøren 5/7 2007 Interview forskningsleder Eva Bonefeld-Jørgensen, lektor ved Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.
Semen Quality in Relation to Xenohormone and Dioxin-like Serum Activity Among Inuits and Three European Populations  Gunnar Toft, Eva Bonefeld-Jørgensen et al in Environmental Health Perspectives 2007 December

Information om Agent Orange/dioxin

 


Thanh LamNytorv 9. juni

Den kendte vietnamesiske sangerinde var hovednavn ved en udendørs koncert på Nytorv i København den 9. Juni kl. 15-19. 18 vietnamesiske kunstnere deltog for at vise Vietnams fortid og nutid, baseret  på vietnamesisk folkemusik fremført som verdensmusik mixed med elektronisk musik. Leder af gruppen var komponisten Quoc Trung, og højdepunktet var fremførsel af dele af hans koncert "The Road to Infinity" (fåes på CD hos DVF). Desuden deltog breakdancen gruppen Big Toe og dansegruppe fra Hærens Universitet for Kunst og Kultur. Anledningen var et besøg af førstevicepremierminister Nguyen Sinh Hungs besøg i Danmark den 9. til 11. juni.  

http://foto.davifo.dk/#11
Klik for fotoserie - knap til venstre giver fuld skærm


Børn og sundhed i Vietnam

Tirsdag den 16. oktober 2007 kl. 19.30 
Verdenskulturcentret, Nørre Alle, 2200 København N

Visning af filmen "Børn og sundhed i Vietnam" (26 min.) om Dansk Vietnamesisk Forenings bistand til 10.000-vis af vietnamesiske børn.

Instruktøren Wilfred Gluud indleder. Efter filmen oplæg ved Helle Blom, oversygeplejerske og formand for "Hospitalsudstyr til Vietnam"

Læge Karin Mogensen fortæller og viser billeder om sundhedsarbejde for børn i det sydlige Vietnams landområder.

Jørgen Prag fortæller om arbejdet med at støtte pige- og drenge-sheltrene i Ho Chi Minh byen. (afbud sheltergruppen)

Filmen Børn og sundhed i Vietnam
Dansk Vietnamesisk Forening har formidlet bistand til Vietnam i over 30 år. Sundhedsbistanden formidles gennem et stort børnehospital i Ho Chi Minh byen - centralhospital for børnesygdomme i det sydlige Vietnam. Filmen følger hvordan personalet har styrket det forebyggende arbejde, forbedret behandlingen og når ud til fjerntliggende landsbyer. Projektet arbejder med de fem alvorligste børnesygdomme i Vietnam.
Vi hører også om et projekt for socialt udsatte piger samt bistand til den meget fattige khmer-minoritet.
Filmen er udgivet på DVD som også indeholder ekstra-materiale, artikler fra VietNam Ajour og videnskabelige artikler

Gratis for medlemmer at bestille DVDen, for øvrige 70 kr.


Asiendag fredag den 15. juni 2007

Asiatisk Plads på Christianshavn er fredag den 15. juni kl. 14-19 ramme for en festival for asiatisk kunst og kultur, hvor man kan møde kunstnere fra Asien, smage asiatisk mad, høre musik og købe smukt kunsthåndværk fra hele kontinentet.

Programmet begynder kl. 15.00 med kinesisk børnedans. Herefter er der musikoplevelser, der strækker sig fra kinesisk buldrende slagtøj i øst til bløde toner fra afghansk tablaer i Vest og mange indslag indimellem.

Der er 3 indslag med vietnamesiske musikere:

Traditionsrig og gribende vokalsang med Opera- og visesanger Nguyen Thanh Vinh fra Vietnam

16.30 - Forunderlig jazz med elektroniske lydstumper fra Hanois forjagede gader - Bassisten Lennart Ginman featuring Jimmy Jørgensen på vokal. Bassisten Lennart Ginman skaber natklubstemningen om eftermiddagen, når han med Jimmy Jørgensen giver sit bud på en Øst-Vest fusion inspireret af flere ophold i Vietnam. De vil spille med klassiske vietnamesiske musikere fra Hanoi National Music Conservatory.

Svævende lydunivers - Vietnamesisk lyddesigner Tri Minh. Vietnameseren Tri Minh byder på medrivende lydbilleder fra et hektisk byliv i Hanoi. Tri Minh er en international aktiv lyd designer, som gæster Asiatisk Plads. Han kombinerer elektronisk og traditionel musik med lyrik i moderne installationer. Tilskueren kan være sikker på at blive draget ind i et nyt asiatisk lydunivers.


    koncert 1/7 2006 - klik på banner for egen side


Vietnam og ulandshjælp

Knud Vilby journalist og forfatter, fortalte 20. april om dansk ulandshjælp - ud fra sin studierejse i Vietnam 
med CARE Danmark i efteråret 2005 - referat fra mødet på Debat om ulandshjælp


VIETNAM - FRA KOMMANDOSTYRE TIL RETSSAMFUND

Offentligt møde med advokat Thorkild Høyer, afholdt tirsdag den 26. oktober 2004 kl. 19.30   
På Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1. sal, 1420 København K

Thorkild Høyer fortalte om sine erfaringer som leder af 3 års dansk bistandsarbejde med retlige reformer i Vietnam og diskutere demokrati og menneskerettigheder i Vietnam.

Thorkild Høyer var redaktør på bogen "Vietnam - Fra kommandostyre mod retssamfund" der er udgivet af Mellemfolkeligt Samvirke. Omtalt og anmeldt i VietNam ajour nr. 4/2003 og 1/2004.

Arr. Dansk Vietnamesisk Forening og Mellemfolkeligt Samvirke


Forfatterbesøg 19-23. september 2003: Ho Anh Thai

I forbindelse med Images of Asia og udgivelsen af antologien "Hænder - Sydøstasien fortæller" med 20 noveller fra hele området, blev der blive afholdt arrangementer med de tre forfattere, det har været muligt at invitere hertil. Bl.a. Ho Anh Thai fra Vietnam - læs biografi Ho Anh Thai

Der var følgende arrangementer hvor Ho Anh Thai deltog, sammen med forfatteren Nguyen Huy Thiep:

  • Fredag den 19. september: Christianskirken (Strandgade), tre forfattere læser uddrag af deres tekster, der desuden læses i dansk oversættelse af skuespilleren Troels Lyby. Musikalske mellemspil ved Dørge-Becker-Carlsen Trio der spiller vietnamesisk og balinesisk inspireret musik. Præsentation og & interviews ved Louise Puck Hansen. Gratis adgang.
  • Søndag den 21.september: Samme arrangement i Stavnsholtkirken i Farum. Gratis adgang.
  • Mandag den 22.september: PEN-klubben/Dansk Forfatterforening arrangerer møde om litteratur og samfund i Sydøstasien. Sted: Dansk Forfatterforening, Strandgade 6, København, Gratis.
  • Tirsdag den 23.september: Oplæsningsarrangement i Århus med diskussion, samt musik.  Kulturgyngen, Mejlgade 53, 8000 Aarhus C. Tel.: 86 19 22 55 Fax: +45 86 76 Arrangører: Litteraturen på Scenen www.lips.dk og ALOA.

Flere oplysninger på forlaget ALOAs hjemmeside


Udstilling af børnetegninger fra Krigsmuseet i Ho Chi Minh Byen 2002

Foreningen Hue's venner i Danmark og Dansk Vietnamesisk Forening arrangerede en udstilling af ca. 250 børnetegninger, der er tegnet af børn i alderen 4-15 år fra Ho Chi Minh Byen. Udstillingen blev vist 8-18. november 2002 i Skovlunde Medborgerhus, samt 27. november - 12. december 2002 på Aarhus Rådhus.

Alle tegningerne er tegnet i forbindelse med en stor tegnekonkurrence, som Krigsmuseet afholdt i år 2000 i samarbejde med andre kulturinstitutioner i Ho Chi Minh Byen. Det er et udvalg af de bedste af de over 10.000 tegninger, som blev indsendt i forbindelse med konkurrencen, som vises på udstillingen.
Det er farvestrålende tegninger, der beskriver vietnamesiske børns forestillinger om blandt andet krig og fred og fremtidsdrømme. Alle tegningerne er udført med stor opfindsomhed og tegneglæde. Tegningerne er farverige og de kombinerer farverne med stor dygtighed. Fortælleglæden lyser ud af tegningerne.
Udstillingen er en sjælden mulighed for at opleve vietnamesiske børns fortolkning af den krig, som ingen af dem har oplevet, men kun hørt om. Deres forestillinger om krigen har de fået gennem skolen og forældre og bedsteforældres beretninger. At disse beretninger er nærværende og vedkommende for børnene viser tegningerne med stor tydelighed, både når de skildrer krigen, og når de viser håbet om en fremtid med fred. Dette nærvær gør også tegningerne nærværende og vedkommende for den, der ser dem.

Aktuelle møder