AKTIVITETER 2012-2013

Kontakt DVF formular


Napalm-pigen fra Vietnam 40 år efter

Film vises på DR Kulturkanalen 25/11 kl 22.00-22.50
DR K sendte mandag aften kl. 22 den tyske dokumentar "Napalmpigen fra Vietnam" fra 2011. Originaltitel: The Picture of Napalm Girl, varighed 55 min. Hvem husker ikke billedet fra Vietnamkrigen af den lille pige, der nøgen, stærkt forbrændt efter et napalmangreb og med rædslen malet i ansigtet flygter hen ad en landevej lige mod fotografen.Billedet, der på en gang rummer hele krigens gru, blev et symbol for både modstandere og tilhængere af Vietnamkrigen. Pigen var ni år gammel og hed Kim Phuc.
Det var AP fotografen Nick Ut, der fangede øjeblikket i al sin gru og bagefter reddede Kims liv ved at køre hende på hospitalet. Nick Uts billede gik verden rundt. Det gav ham en Pulitzer-pris, men skulle ændre begges liv. 
Avisen.dk 8/6 2012: Gense napalm-pigen 40 år efter Vietnamkrigen - fotoserie


Foto Nick Ut/AP. Kim Phúc boede i landsbyen Trang Bang i Sydvietnam. Den 8. juni 1972 kastede det sydvietnamesiske luftvåben, i samarbejde med det amerikanske militær, napalmbomber over landsbyen Trang Bang.

Documentary Video: The Napalm Girl 7:33

DR 9/6 2012: Vietnams napalm-pige 40 år senere

Politiken 5/6 2012: Ikonisk napalm-foto fylder 40 år

Wikipidea: biografi Phan Thi Kim Phúc

Kristelig Dagblad 11/7 2007: Pigen på fotoet har tilgivet, men ikke glemt

Book in English: The girl in the pictore

Biograf photographer Nick Ut


North meets East

Tirsdag 22. oktober kl. 21.00 Paradise Jazz. Entré kr. 80 
Paradise Jazz - Huset, 1st. floor, Rådhusstræde 13, 1466 København  K
- når nordisk jazz møder en vietnamesisk citar…..
Charlotte Halberg (fløjte m.v.), Thanh Thuy (Vietnam, dan-tranh, 16 strenget vietnamesisk citar), Irene Becker (piano), Pierre Dørge (guitar), Lisbeth Diers (percussion).
Ensemblet XONG with Thanh Thuy - Biografi Thanh Thuy


”Hanoi Recitals” Perform in Denmark
20 – 26 Sep 2013
Koncerter med Michael Møller og Tri Minh
FOTOS OG VIDEO FRA KONCERT I KØBENHAVN

Musikken er komponeret med den vietnamesiske komponist Tri Minh og blander elektroniske lydflader, vietnamesiske harper og Michael Møllers særegne stemme. Med sig har de to komponister to vietnamese musikere, hvor Pham Tra My spiller den koto-lignende vietnamesiske harpe dan tranh (16 strenge) og Le Thuy Linh den 36-strengede hammerharpe dan tam thap luc.
Tirsdag 24. september Koncert på Engelsholm Højskole, 7182 Bredsten (nær Vejle), Ring tlf. 7588 3555 og bestil plads
Torsdag 26. september Koncert torsdag kl. 21:00 i Borups Koncertsal, København. fri entré - indbydelse
Omtale Hanoi Grapevine

 

 


Asiatisk Kulturfestival 21-23. juni
Karolinelund i Aalborg

FOTOS FRA FESTIVALEN
Asiatisk Kulturfestival i Karolinelund Aalborg blev afholdt den 21-23. juni 2013. Asiatisk kultur, det asiatiske køkken, landene og folket. Mange boder, også vietnamesisk gadekøkken.
Kultur Festival 2013 Album af Simon Andersen
Kultur Festival i Karolinelund 21-23. juni af Alex Hordila
Asian Culture Festival Album af Alisa Hellemose-Hansen
Shelterindsamlingen deltog med en bod v/Ole Riis

Dokumentar TV film på DRK TV

Den amerikanske krig - Vist på DRK
Mere end fire millioner vietnamesere døde i den krig, som vietnameserne kalder 'Amerikanerkrigen', mens amerikanerne kalder den for 'Vietnamkrigen'. En krig så brutal, at vietnameserne har beskrevet den som deres egen Tredje Verdenskrig. Man plejer at sige, at det er sejrherrerne, der skriver historien, men Vietnamkrigens historie er hovedsageligt blevet skrevet af taberne, amerikanerne, som har reduceret vietnameserne til ansigtsløse skygger. På den anden side har den officielle vietnamesiske historieskrivning mere haft karakter af propaganda end af oplysning. Men her får vietnamesiske krigsveteraner ordet til at fortæller om krigen. Hvordan holdt de modet oppe? Hvad kæmpede de for? Og hvordan ser de på krigen i dag?
English website - TRAILER FOR FILM


Kærlighed og broderier i Vietnam

Udsendelsen blev vist på DR 2 lørdag 27. april 2013
Australsk dokumentarprogram "Kærlighed og broderier" fra 2008. Originaltitel: The Love Market. I det nordvietnamesiske højland ligger den lille by Sapa, der er en mosaik af områdets mange og farverige folkeslag, heriblandt hmongerne. Omtale på U-landsnyt.dk  VietnamWiki.net: Love market in Sapa
Edbourke.net: Sapa Love Market - Photos


Kom og hør ADDA fortælle om
projekter i Vietnam, Cambodia og Tanzania

Fredag d. 14. september kl. 10-17 vil ADDA være til stede i Café Væksthuset på Frederiksberg.
Her vil vi vise vores helt nye plakatudstilling og fortælle om ADDAs projekter i Vietnam, Cambodia og Tanzania
Café Væksthuset ligger på Københavns Universitet på Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg. I cafeen vil man helt særligt denne dag kunne købe mad, der er inspireret af ADDA’s samarbejdslande, nemlig den cambodianske ret ”Fish Amok”, vietnamesiske suppe og forårsruller samt en risret fra Tanzania.
”Verdens Bedste Nyheder” er en fælles kampagne, hvor danske udviklingsorganisationer i samarbejde med Danida og FN går på gaden for at fortælle danskerne at global fattigdom kan bekæmpes. Se mere om kampagnen her.
Alle er meget velkomne og vi glæder os til at møde både nye og gamle medlemmer!


 

 

 website


28. JULI 2012 ASIAN STREET PARTY

Foto serie taget af Ole Silberg


Side på Facebook


 

Læs artiklen "Vellykket møde med Thomas Bo Pedersen" og "Vietnams vokseværk"

 


Hør udsendelsen "Fra provokation til business" fra P1 Panorama 3. dec. 2011 med bl.a. Thomas Bo Pedersen (14:39)

Vietnam - har den lille tiger fået vokseværk?
Onsdag den 2. maj kl. 19.00

Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh.
- Erfaringer fra et dansk investerings-projekt i Vietnam -
Thomas Bo Pedersen har fulgt udviklingen i Vietnam igennem mere end 25 år - som journalist, diplomat og erhvervsmand. Han fortæller om, hvordan Vietnam har udviklet sig fra et isoleret og tilbagestående land til en magnet for udenlandske investeringer - og om sine egne erfaringer med at opbygge en virksomhed som direktør for Mascot Int. Vietnam - en dansk ejet arbejdstøjs-fabrik med 1.700 ansatte i det nordlige Vietnam.
Læs artikel om Thomas Bo Pedersen og Mascot (PDF 2 sider) - fra hæftet "Globale udfordringer - Strategisk CSR i Vietnam" fra forlaget SYSTIME

Vi måtte aflyse et planlagt møde 24/11 fordi Thomas måtte rejse tilbage til Hanoi og modtage en medalje fra HKH Frederik der var på besøg i Vietnam.