ScanCom hjælper socialt udsatte børn

Saigon den 11. november 2008

 


Press realese in English - Danish -Vietnamese -PDF

Indsamlingen "ShelterInsamlingen - støtte til sårbare børn og unge”

ScanCom International A/S donerer under overværelse af Danmarks ambassadør i Vietnam, USD 10.000 til Dansk Vietnamesisk Forenings arbejde for børn og unge i Vietnam

ScanCom International A/S og Dansk Vietnamesisk Forening (DVF) har fornøjelsen at meddele, at  ScanCom International A/S for andet år i træk donerer 2 x 5000 USD til velgørende formål for sårbare børn og unge i Vietnam.

ScanCom International A/S har valgt at bruge de penge, som de normalt anvender til udsendelse af julekort, til velgørende formål i Ho Chi Minh City. Igen i år er valget faldet på det arbejde som Ho Chi Minh City Child Welfare Foundation (HCWF) laver blandt børn og unge og som DVF støtter gennem sin landsindsamling ”Vietnams Børn – støtte til sårbare børn og unge i Vietnam”.  

Indsamlingen støtter primært arbejdet på Little Rose Warm Shelter (LRWS) og Green Bamboo Warm Shelter (GBWS). Det første er et hjem der huser 20 – 25 seksuelt misbrugte piger og det andet er et hjem for drenge der lever på gaden i HCMC. Begge hjem sørger for at børnene kommer væk fra gadelivet og tilbage til et normalt liv. Det sker ved først at prøve at forene dem med familien. Hvis det ikke er muligt sørger hjemmene for at give dem husly, skolegang, psykologisk hjælp samt i sidste ende en faglig uddannelse.

Little Rose warm Shelter og Green Bamboo Warm Shelter
DVF får gennem Danida støtte til en del af driften af LRWS, og GBWS bliver delvist støttet af den danske ambassades NGO fond. ScanCom International A/S donationen er med til at sikre fuld finansiering af hjemmene ved at støtte den fundraising der er pålagt DVF og HCWF, og på den måde markerer donationerne et eksemplarisk samarbejde mellem lokale NGOere danske NGOere og danske virksomheder til fordel for nogle af de grupper i Vietnam som stadig er udsatte trods den økonomiske fremgang.

ScanCom International A/S
ScanCom International A/S  er over de sidste 13 vokset til en af verdens største producenter af udendørs møbler. ScanCom International A/S har i dag ca. 5.900 ansatte samt ca. 25.000 beskæftigede hos 38 kontrakt producenter begge dele primært i Vietnam, hvilket gør virksomheden til den største danske virksomhed i Vietnam og en af de største virksomheder af udendørsmøbler i verden.

ScanCom lægger vægt på attraktivt design og høje kvalitetsstandarder, leverancer til tiden, samt konkurrencedygtige priser. ScanCom arbejder overalt i verden i overensstemmelse med høje miljøstandarder og social ansvarlighed overfor miljø og medarbejdere.

Ledelsen af ScanCom sker fra selskabets fabriker i Vietnam med hovedkvarter i Ho Chi Minh City, hvor den største del af vores produktion finder sted. ScanCom har udover Vietnam fabrikker i Indonesien og Brasilien.

”Vietnam’s Børn”
Landsindsamlingen ”Vietnams Børn – støtte til sårbare børn og unge i Vietnam” er en landsindsamling, der er oprettet af DVF i oktober sidste år hvis formål det er, som titlen siger, at støtte arbejdet for børn og unge i Vietnam. Landsindsamlingen er allerede godkendt efter Ligningslovens §8a, så privat personer kan trække støttebeløb fra over kr. 500 pr. år.  Indsamlingen støtter primært HCWF’s aktiviteter.

Dansk Vietnamesisk Forening
DVF er en venskabsforening der blev etableret tilbage i 1976. Vi arbejder på frivillig basis for kulturel udveksling og forståelse mellem Danmark og Vietnam. E stor del af vores arbejde har de seneste år været udviklingsprojekter i Vietnam med børn og unge som den primære målgruppe. Vi er meget glade for at dansk erhvervsliv i form af ScanCom International A/S vil være med til at støtte dette arbejde.  Foreningen arrangerer en årlig Kulturdag ligesom vi jævnligt arrangerer foredrag om vietnamesiske forhold. Vi har i de seneste år i samarbejde med den danske ambassade i Hanoi arrangeret koncerter og maleriudstillinger med vietnamesiske kunstnere i Danmark.

Donationsceremoni under overværelse af ambassadør Peter Lysholt Hansen
Under overværelse af HE Peter Lysholt Hansen, Danmarks Ambassadør i Vietnam vil donationerne vil blive overrakt ved en ceremoni på ScanCom International A/S i Saigon den 11. november 2008 kl. 10.00 oplyser Koncern Direktør - CEO John Kejlhof. Både ansatte og beboere fra LRWS og GBWS vil være til stede, sammen med personalet fra HCWF under ledelse af Executive Vice Person Mrs. Nguyen Thi Ngoc Anh

Se mere på www.scancom.net og om Shelter-projektet
ScanCom Donation 2007 artikel 4-2007 PDF

Shelterindsamlingen - støtte til sårbare børn og unge

Fotoudstillingen "Street Vision" støtter indsamlingen

Spørgsmål kan rettes til Ole Riis på E-mail-adresse: ole.riis.dk@live.com