Fru Sang Lender Jensen i Danmark

Sang Lender Jensen med et Agent Orange barn i 2008. Foto Hanne B. Jørgensen Jyske Vestkysten

Fru Sang Lender Jensen skal forlade Danmark den 2. august 2016. Der er nu søgt familiesammenføring

Uden Sang Lender Jensen som medhjælper og kok havde Kurt Lender Jensen ikke kunne bygge 24 hængebroer med støtte fra Danmarks ambassade i Hanoi. Eller 5 skoler og 4 daghjem. Sang var uundværlig som som kok til dem der arbejdede på projekterne. På hængebroprojekter kunne der være så mange hjælpere at Sang måtte betale en ekstra dame til at hjælpe med madlavning.
Nu skal Sang udvises af Danmark fordi myndighederne ikke mener at Kurt's folkepension er tilstrækkeligt til at forsørge dem begge.

Sang's opholdstilladelse 2003-2007

I 2003 vendte parret tlbage til Danmark og købte hus i Egved nær Vejle. I december 2005 fik Kurt og Sang Lender Jensen fra Udlændingestyreisen, hvori der stod, at Sang, hvis ikke hun allerede var udrejst, straks skulle forlade Danmark. Det var 3. gang, at Kurt, 69 år og Sang på 58 fik et brev fra udlændingestyreisen. 
Den første henvendelse kom i sommeren 2004. Sangs opholdstilladelse var forælder, og den kunne ikke blive forlænget. Grunden til, at Sangs opholdstilladelse er forældet er den, at Kurt og Sang har tilbragt syv år i Vietnam, hvor de på kontrakt og aflønnet af den danske ambassade i Hanoi og udenrigsministeriet har hjulpet Vietnam. 
Den 4. januar har journalist Jørgen Bjerre en kronik i Dagbladet Politiken, hvor han harmdirrende skriver om udvisningen. Efter flere avisskriverier fandt Udlændingestyreisen ud af at bevilge Sang en 18 måneders opholdstilladelse, der udløber til juli 2007. Parret rejser til Vietnam i september for at opføre daghjem for handicappede og skolebørn.
 

Fru Sang Lender Jensen ophold i Danmark 2009-2010

I marts 2009 vender Sang og Kurt Lender Jensen tilbage til Danmark efter 2 årt i Vietnam. I mellemtiden var udlændingeloven ændret, så Kurt skulle bevise, at han kunne forsørge sin hustru. Men hans folkepension opfyldte ikke kravene. Og selvom parret solgte jordbær og klarede sig økonomisk, fik Sang besked på at forlade landet. "Det er jo langt fra altid, at man er stolt over sit land. Det har været hårdt for Sang at opleve, at hun pludselig ikke var velkommen i Danmark” mumler Kurt, mens Sang nikker.
Først da den daværende integrationsminister, Bertel Haarder, blev konfronteret med, at parret kun manglede 1.500 kr. om måneden for at opfylde kravene, blev afgørelsen taget op til revision. Sang fik lov til at blive og der blev sendt en ny ansøgning om permanent opholdstilladelse til Udlændingeservice. I 2010 rejser parret rejser til Vietnam og leder efter en byggegrund hvor de kan tilbringe deres otium.
 
Sang Lender Jensen genbesøgte sammen med Kurt i 2014 den første hængebro de byggede i Phu Son i Lam Dong provinsen. Det sketet sammen med et TV-hold fra VTV. Foto VTV TV.