AKTIVITETER 2014-15 - ARKIV

Aktuelle aktiviteter og møder


Foto Nis Humano

Fredag d. 16. oktober 
på Radio Spartacus

Radio Spartacus hver fredag kl 18-19.30
- Progressiv radio på Kanal Christianshavn
København på FM 98,9/Hybrid 98.8
På nettet www.ch-radio.dk

Wilfred Gluud fortalte om Vietnamkrigens historie og om den danske Vietnambevægelse mod USAs krig. Wilfred Gluud kom også ind på om Vietnam har socialisme i dag.
Anledningen var plakatudstillingen i september på Café Blågårds Apotek med 
titlen ”Vietnam Guerilla Girlzzz”
Billedeserie der blev udstillesAlle billeder er privat ejede. Der kan printes A3 og A4 kopier for 40/20 kr. Kontakt Wilfred Gluud

Vietnam Guerilla Girlzzz

Den 30. april var det 40 år siden Saigon blev befriet, det skete den 30. april 1975. I den anledning udstiller Wilfred Gluud sine plakater fra Vietnam-krigen.
Hovedparten af plakaterne er med kvinder, som spillede en storrolle i befrielseskampen. Derfor titlen ”Vietnam Guerilla Girlzzz”
Alle billeder er privat ejede. Der kan printes A3 kopier for 40 kr. Kontakt Wilfred Gluud

Udstillingen har været vist på Café Blågårds Apotek
Blågårds Plads 2, København N
Hele september og 1-2. oktober 2015 

FOREDRAG OM VIETNAMKRIGEN I ÅRHUS
Tirsdag 22. september 2015 kl. 19:00

Der var ca 40 deltagere, og der var en udmærket debat under og efter oplægget. Niels Bjerre-Poulsen gav en vældig god introduktion til baggrunden for krigen, at det var ét langt forløb, en global konflikt som var forbundne.

Løbeseddel som PDF
Kom til debat & foredrag ved historiker Niels Bjerre-Poulsen, der med sin anmelderroste bog 'VIETNAMKRIGEN – En International Historie 1945-1975' tegner et billede af tre årtiers vietnamesisk krig og stormagtspolitik – og trækker trådene op til vore dages militære konflikter. I 1975 sluttede Vietnamkrigen, da Nordvietnamesiske tropper indtog den sydvietnamesiske hovedstad Saigon. Flere end 3 millioner mennesker havde i de forgående tre årtier mistet livet i en krig, der først havde drejet sig om national selvstændighed, men undervejs var det blevet en ideologisk kamp mellem verdens førende magter.
Lektor ved Syddansk Universitet, Niels Bjerre-Poulsen, forklarer også, hvordan Vietnamkrigen samtidig blev en katalysator for ungdomsoprør og kulturelt opbrud i hele den vestlige verden. 
Arrangører: FOF Aarhus i samarbejde med Dansk Vietnamesisk Forening og DOKK1
Sted: DOKK1, Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C, Lokale: Store Sal


Kl 11:30 30-4-1975 - Vietnam Total Sejr

Møde arrangeret
af Internationalt Forum

 Fredag 8. maj kl 17-19 i IF's butik Griffenfeldsgade 41, 2200 KBH

Vietnam i perspektiv
Vietnamkrigen og Vietnam i dag

Vietnamekspert Wilfred Gluud 
Beskrivelse foredrag: Vietnam i perspektiv

har lavet PowerPoint med tekst og foto samt videoer:
Side med PowerPoint som PDF samt link til videoer

Internationalt Forum er en solidaritetsorganisation, der støtter de folkelige kræfter, som kæmper mod undertrykkelse og udbytning over alt i verden. Som verden ser ud i dag, bliver ressourcerne stadig mere ulige fordelt. Mens rigdommen koncentreres på færre og færre hænder, lever milliarder af mennesker i fattigdom og elendighed. Polariseringen og undertrykkelsen vokser ikke kun i den såkaldte tredje verden, men også i Europa og USA.


DR P1 Panorama:

Vietnameserne plages stadig af Agent Orange

Vietnam-krigen sluttede for 40 år siden, men for millioner af vietnamesere hærger krigen fortsat i deres kroppe og i deres sind: de er ofre for de langsigtede virkninger af det ekstremt giftige stof, dioxin, som USA brugte i forsøg på at bekæmpe vietcong, der holdt til i Vietnams store jungleområder. Panoramas Jørn Stjerneklar har været i Vietnam og bl.a. besøgt en organisation, der varetager ofrene fra Agent Orange, som stoffet kaldes. Sendt første gang 20. oktober 2014 kl. 13:45 - DR P1 Panorama: Vietnameserne plages stadig af Agent Orange
Mere om Agent Orange: NEWS - Documentation

Debatmøde 30/4:
Vietnam-krigen - 40 år efter

Oplæg og debat ved fhv. udennrigsminister Mogens Lykketoft samt forfatter Niels Bjerre Poulsen

Ny bog "Vietnamkrigen - En international historie 1945-1975". Bogen kan købes på www.saxo.com for 283 kr.

Torsdag den 30. april kl. 18.00 i København Nordvest. Tagensbo Skoles Aula. Der deltog ca. 45 i mødet.

PDF med alle oplysningerOphæning af fotoserie "Pink Choice" med 32 fotos af Maika  Elan som vises i København, Odense og Århus.

Filmaftener med fokus: LGBT’ere i Sydøstasien

Odense tirsdag 14..april kl 19.30 på Teater Momentum. Ny Vestergade 18, Odense.

Århus torsdag 16. april i biografen Øst for Paradis kl 18.30. Paradisgade 6, Århus.

Foto: Publikum til forestillingen 10/3 i København

Tirsdag den 10. marts kl. 18:30 holdt Dansk Vietnamesisk Forening filmaften i samarbejde med MIX Copenhagen | LesbianGayBiTrans Film Festival - PDF med program

LGBT-miljøet i Sydøstasien oplever en stille, men hurtig revolution. Ikke mindst i Vietnam. For få år siden var homoseksualitet et ubrydeligt tabu. I dag afholdes der hvert år en gay pride i Hanoi, og fornylig blev bryllup mellem to af samme køn tilladt. Men livet som homoseksuel er stadig præget af diskrimination og marginalisering. I dette filmarrangement sætter vi i tre kortfilm fokus på LGBT-personer og forholdet til deres forældre, familien og hvordan deres seksuelle orientering skaber udfordringer i asiatiske kulturer baseret på familien og traditionen. - PDF med program


Vietnam i historisk perspektiv

Oplæg ved Vietnam-ekspert Wilfred Gluud
Mandag den 23. februar kl. 19.30
Slagelse Bibliotek – Lokale 1 – Stenstuegade

Download løbeseddel PDF   
Arrangører: Danmarks Kommunistiske Parti- Region Sjælland. Kommunistisk Parti - Vestsjælland
Efter oplægget – fri debat.  Alle er velkomne. Gratis adgang

USAs Vietnamkrig - Vietnambevægelsen i Danmark
- Vietnam i dag

30. april 2015 er det 40 år siden Vietnam-krigen sluttede.
30. april 1975 siden blev Syd-Vietnams hovedstad Saigon indtaget af befrielsesbevægelsen og tropper fra Nord-Vietnam og resterne af Saigon-adminstrationen overgav sig.

I dag er Vietnam ikke længere et udviklingsland, men et middelindkomstland i den lave ende. Danmarks ambassade i Hanoi arbejder nu med at udfase den store udviklingsbistand og på at skabe flere kontakter mellem firmaer i Danmark og Vietnam.
I slutningen 1980’erne ændrede Vietnams regering politik Efter forgæves forsøg på kollektive ejerformer styret fra oven, tillod man private initiativer med stor succes. Risproduktionen steg voldsomt, mange private virksomheder blev startet og der blevet fundet olie og gas ud for Vietnams kyst.
Levestandarden i Vietnam for 2012 var 1.109 dollar om måneden per indbygger. Men der er store forskelle: i byerne er den gennemsnitlige månedlige indkomst 1.658 dollar og på landet kun 879 dollar. Så der er fortsat mange fattige, især jordløse landarbejdere og blandt minoriteter.  

Vietnamkrigen vakte enorm opmærksomhed i hele verden, og var overalt et politisk stridsemne. Det var også verdens første TV-krig, og den store medie-dækning var med til at skabe bred folkelig modstand mod USA’s krig, også i Danmark. Krigen i Vietnam vakte betydelig vrede og modstand overalt i verden, og kostede 3 millioner vietnamesere livet, mens 4,2 mio. blev såret. Fra USA døde 58.193 under krigen og ca. 153.000 blev sårede.


Dansk Vietnamesisk Forening præsenterer: 

Vietnamkrigen i historisk perspektiv

30. april 1975 er det 40 år siden Vietnam-krigen sluttede.
På denne dag for 40 år siden blev Syd-Vietnams hovedstad Saigon indtaget af befrielsesbevægelsen og tropper fra Nord-Vietnam og resterne af Saigon-adminstrationen overgav sig.

Offentligt møde afholdt tirsdag den 13. januar 2015 kl. 19:30
Wilfred Gluud fortalte og viste billeder og videoer. Der deltog 17 i mødet

Se videoer og Powerpoint

download løbeseddel A4 som PDF


Guerillasoldater fra Syd-Vietnams Nationale befrielsesfront FNL

Agent Orange: 
Krigens Arv

Afholdt 25. november 2014 kl. 19.30
Peder Lykke Skolen, Brydes Allé 25, 2300 Kbh S

Tak til alle jer, der detog i mødet 25/11, for at deltage i diskussionen og for henvendelserne bagefter om mere baggrunds-info.  Thomas Bo Pedersen
Her er et link til info-projektet
 
40 år efter brugen af Agent Orange trækker USAs kemiske krigsførelse stadig lange skygger ind i det moderne Vietnam. Omfanget af den menneskelige katastrofe og de tragiske konsekvenser vil desværre fortsætte i flere generationer fremover.
Den 25. november kan du møde Thomas Bo Pedersen, som har fulgt Agent Orange-ofrene i Vietnam på tæt hold igennem 30 år. Thomas vil fortælle om sine møder med ofrene og besprøjtningens konsekvenser samt om de konsekvenser, som Agent Orange har haft for amerikanske, australske og koreanske soldater, der kæmpede i de besprøjtede områder.
 
TRI MINH spiller for AGENT ORANGE ofrene
- Doan Tri Minh er en af Vietnams allerfineste moderne komponister. Han spillede tirsdag den 25. november ved Agent Orange-arrangementet, kompositionen 'Goodbye', dedikeret til ofrene. Se og hør nummeret på YouTube

Agent Orange NEWS

 

Vietnam ved en korsvej

Ambassadør John Nielsen holdt virkelig inspirerede foredrag 2/9 2014, som på personlig vis koblede 4 års diplomatisk arbejde og erfaring i Vietnam med den politiske og økonomisk udvikling.
Super foredrag. Fantastiske omgivelser. Søde mennesker. Tak til arrangørerne og John Nielsen for en rigtig god aften. Mere af det, tak!

Vietnam ved en korsvej

Kom og få et førstehåndsindblik i den politiske og økonomiske situation i Vietnam.

Foredrag med John Nielsen
Danmarks ambassadør
i Hanoi, Vietnam

Løbeseddel som PDF

TIRSDAG DEN 2. SEPTEMBER KL. 19.30
TAGENSBO SKOLE, KØBENHAVN NV

Fremtidsplanerne for Vietnams fortsatte integrering i den globale økonomi og landets indenrigspolitiske udvikling indeholder gennemgribende ændringer, som samtidig kan åbne for muligheden for en ny iscenesættelse af Vietnam.
Set i dette lys præsenterer Danmarks ambassadør i Vietnam, John Nielsen, et øjebliksbillede af den politiske og økonomiske situation i Vietnam. Fokus vil være på igangværende og kommende reformer på det økonomiske område, den mere proaktive udenrigspolitik samt de reformer, der sker løbende i forbindelse med grundlovsændringerne.
 
STED: Aulaen på Tagensbo Skole, Magistervej 4, 2400 København NV
TRANSPORT: Tætteste S-tog station: Bispebjerg. Bus 6A til Bispebjerg Hospital eller 4A til Nørrebro Bycenter. Der er ikke parkeringsafgift i området.
BILLETTER: 30 kr betales i døren (kontant eller MobilePay, ingen kort) incl. 1 glas vin.

BLÅ BOG: JOHN NIELSEN, AMBASSADØR I HANOI, VIETNAM
Cand.scient.soc fra Københavns Universitet og Roskilde Universitetscenter
Ulandsorganisationen Ibis, Cowi Consult, Bistandsråd i La Paz, Bolivia
Chef for Udenrigsministeriets bistandsfaglige tjeneste

Webside om ambassaden 
Video: Interview med Danmarks ambassadør i Vietnam, John Nielsen 2:53
Video: Embassy priorities in 2014 - ambassador John Nielsen 1:51

Arrangeret af Dansk Vietnamesisk Forening

 Nguyen Thanh Thuy
dàn tranh (vietnamese zither)
CD reception 21. januar kl 17:00

 

Café Blågårds Apotek
Blågårds Plads 2
2200 Nørrebro

PDF invitation 
Thanh Thuy biografi og CDer