Nanna Brammer

Nanna Brammer gik desværre bort torsdag morgen d. 18 februar 2010 efter længere tids kamp mod canceren.
 
Hun begraves på lørdag d. 27/2 kl 15.00 i Esajas Kirken, som ligger Malmøgade 14, Østerbro.

Senere vil hendes urne blive nedsat på lille og fint familiegravsted på Holmens Kirkegård.


Nanna Brammer 1981 (stort foto 4,6 mb)

Nanna var bestyrelsesmedlem i Dansk Vietnamesisk Forening fra stiftelsen i 1976 til og 1992. Med i redaktionen af Vietnam-bladet fra starten i 1976 til og med 1986, de 2 første år alene sammen med Irene Nørlund.

Nanna Brammer var under Vietnam-krigen ansat på PRGs (Provisoriske Revolutions Regering oprettet af FNL i Sydvietnam) informationskontor, hvor hun oversatte nyheder fra Vietnam til dansk, og producerede PRG-bulletin.

 

NEKROLOG:

Nanna Brammer (Cand. Mag i fransk og russisk), oversætter og Verdensborger er død
Nanna var glødende politisk engageret. Hun deltog altid i demonstrationer og gav sin mening til kende ved læserbreve og underskrift indsamlinger.
Hun var en Verdensborger og så det som sin pligt at gå politikerne efter i sømmene og advokere for sin stærkeste tro: at vi alle skal dele denne jord på lige fod!

Fra Nannas utallige læserbreve til Dagbladet Information skriver hun bla. d. 29. maj 2007:
"Vi lever i en global verden. Alle klodens mennesker er - i al deres mangfoldige forskellighed - medlemmer af den samme menneskelige familie.
Nanna Brammer, København K"

Hun rejste ud til politiske brandpunkter for at gøre opmærksom på Verdens ujævnheder og var til det sidste nysgerrig på fremmede kulturer og over for livets store spørgsmål.

I 1979 besøgte Nanna det Børnehospital Nr. 1 i Ho Chi Minh-byen (Saigon) sammen med et flmhold, som lavede dokumentarflmen "Vietnam-Kampuchea, November 1979" med Ib Makwarth som instruktør. Nanna og Kirsten Vagn Jensen var med som konsulenter og interviewere.
Det var en rystende oplevelse, dels fordi man her behandlede de værste tilfælde fra Ho Chi Minh-byen og de omliggende provinser, men mest på grund af en skrigende mangel på alle former for materiel. På initiativ af Kirsten Vagn Jensen "adopterede" Dansk Vietnamesisk Forening i januar 1980 børnehospitalet, som lige siden har modtaget udstyr for de indsamlede beløb.

Hun blev født under 2. Verdenskrig og var barn af modstandskæmpere, som fragtede jøder over sundet. - Forældre, hun altid har været meget stolt over og hvis overbevisninger, hun altid har prøvet at videre-leve.
Selv fik Nanna tre stærke døtre, Camilla, Lea og Isabel.

Nanna Brammer med døtrene Isabel, Lea og Camilla

Hun var en flittig maler... Og for hele tiden at udvikle sit talent, gik hun på malerskole indtil for få år siden.
Hendes hjem er præget af alle hendes malerier, sin store musik samling, tidligere rejseminder og litteratur fra gulv til loft. Åndeligt føde, som hun kaldte det.

Nanna var aktiv i Dansk Russisk Forening, Vietnam foreningen og Det kommunistiske parti. Hun oversatte for Arbejderen, Vietnam Bladet og det russiske magasin: "Bereg".

De sidste 11 måneder - Siden april 2009, kæmpede Nanna også en anden kamp. Denne gang kampen mod canceren, som for hende, var ligeså aggressiv som den vestlige verdens kapitalisme !
En kamp, der denne gang ikke var mulig at vinde. Hun fik fred d. 18 februar kl. 08.30. Straks derefter, tog hun af sted på sin sidste åndelige rejse til "Bjerget", hvor hendes forældre venter sammen med de andre ligesindede.

Nanna var en ener, med en karisma som få. Hun var stædig som et æsel og tog livet meget alvorligt - især sammen med nære venner og over rigelig rødvin og gode franske oste.

Som hun selv ville have sagt det: Skål kammerat - livet er en drøm!

Bisættelsen finder sted fra Esajas Kirken på lørdag d. 27/2 kl. 15.00.

Isabel Brammer, Nannas datter