Good Morning Vietnam

Restaurant Good Morning Vietnam, Abel Cathrines Gade 6, 1654 København V, Nær Vesterbros Torv, tlf. 39 18 18 28, åbent kl. 11:30-22. Website hvor man blandt andet kan læse det fulde menukort www.goodmorningvietnam.dk

Et lille hyggelig restaurant og cafe på Vesterbro mellem Vesterbros Torv og Istedgade, hvor professionel kok fra Hongkong laver dejlig vietnamesisk mad.

Anmeldelse Politiken 29-10-2008

af Morten Rasmussen, VietNam Ajour 2-2009

For lidt over 20 år siden (i 1987) var der en film der hed Good Morning, Vietnam, hvor Robin Williams spiller en manieret discjockey i Saigon i 1965, hvor han med utraditionelle midler forsøger at højne stemningen blandt sine krigsførende landsmænd. Filmen blev en pæn succes, og tilbage i 2009 tog den nyåbnede restaurant "Good Morning Vietnam" i Abel Cathrinesgade på Vesterbro navn efter filmen.
Lokalet er lyst og ikke særligt stort, med omkring 30 pladser. Det var nogenlunde halvt fyldt op, da vi indfandt os en aften ved 19-tiden. Spisekortet byder på et stort udvalg af traditionelle vietnamesiske retter. Jeg forsøgte mig med de kolde (med rispapir) ruller Goi Cuon, med svinekød, grønsager og rejer. Sprød og frisk i smagen, selv om det godt kunne tåle lidt mere krydring. Min ledsager prøvede en Thit Bo Chua Cay, en salat med krydret oksekød, lidt syrlig og ”med bid ” og ganske velsmagende.
Til hovedret forsøgte jeg mig med en af mine favoritter, Banh Xeo, sprøde pandekager med bønnespirer og svinekød og diverse krydderier. Fin sprødhed (det har jeg savnet andre steder), men desværre var pandekagerne brændt på, hvilket unægtelig reducerede smagsoplevelsen. Anderledes heldig var min ledsager, der var yderst tilfreds med sin bestilling af stegt oksekød serveret på varm jerntallerken (pas på fingrene!) med grønsager og sate sauce.
Restaurantens specialitet er vietnamesisk Hot Pot, hvor en stor gryde med kogende, krydret suppe sættes på bordet, og et utal af ingredienser efter eget valg tilberedes direkte deri. En stor portion Pho-nuddelsuppe koster 85 kr. og er godt krydret med masser af grøntsager, også en ekstra tallerken med friske.
Der er to slags vietnamesisk øl på menukortet, Saigon og Hanoi Beer, og det er da dobbelt så mange som for mange andre steder vi har besøgt. Også ros til at der på bordene er chilisauce og chiliolie til rådighed (ud over den ikke særlig vietnamesiske Kikoman soja sauce).

Siden åbningen har restauranten skiftet ejer til Kon Kei Chan, der oprindeligt kommer fra Hongkong. Han har lavet mad siden han var 15 år, de forrige 12 år som restaurantskok i Tivoli. Chan og konen valgte at videreføre det vietnamesiske spisekort, fordi det ligner maden i det sydlige Kina hvor de begge kommer fra. Desuden arbejder to vietnamesiske køkkenassistenter i køkkenet.

Retur til: anmeldelser af restauranter