Restaurant KJ Minh

Ny Banegårdsgade 53, 8000 Aarhus C
Åben mandag-lørdag 17-22
Frokoståbent 11-16
Tlf. 86 19 01 29
Kj Minh har eksisteret i omkring 5 år, og der er cirka plads til 40 gæster.
 
 
Chào er en ny udvidelse af KJ MINH, som primært fokuserer på mad-ud-af-huset. Take Away, hvor der er åbent mandag-søndag 11.30-20.30.
Tlf. 61 68 33 25.

Sydende supper og krøllede nudler

Også i Århus kan man opleve friske råvarer - tilberedt på vietnamesisk

Af Lise Malling Olsen, Vietnam Ajour 2-2014
Hos KJ Minh var der god sammenhæng imellem pris og kvalitet. Restauranten bød på gode oplevelser som sagtens tåler en gentagelse. Det var især supperne der trak. Lige før jeg skulle til byen for at spise, ringede jeg til den oprindeligt valgte restaurant for at bestille bord - blot for en sikkerheds skyld, når vi nu skulle være anmeldere. Imidlertid viste det sig, at restauranten var lukket, og ikke bare 
fordi det var en mandag aften - men den var lukket for altid. Men den flinke tidligere ejer, som jeg talte med, foreslog en anden vietnamesisk restaurant. Det viste sig dog, at den ikke var en ’rigtig’ vietnamesisk restaurant, da de også serverede mongolsk og thai mad, og da det desuden var en buffet-restaurant, valgte vi at fortrække til KJ Minh, som lå lige rundt om hjørnet, - og det viste sig at være et rigtig godt valg.
KJ Minh er ifølge deres hjemmeside en moderne vietnamesisk restaurant, hvor tradition og kvalitet forenes på bedst mulig måde. Udgangspunktet er originale vietnamesiske opskrifter med et tvist af modernitet, der er tilpasset nutidens smagssanser. KJ Minh har stor passion for at eksperimentere med friske og gode råvarer for at kunne tilbyde lækre, spændende og æstetiske retter.
Indretningen af restauranten er også meget moderne med meget enkel udsmykning. Det eneste, der afslørede, at det var en vietnamesisk restaurant var en del indrammede plakater fra musicalen ’Miss Saigon’.
Veltillavede forårsruller
Spisekortet viste sig dog også at indeholde andet end vietnamesiske specialiteter, så som japansk inspirerede retter og retter med lam, som jo ikke indgår i det vietnamesiske køkken. Men den flinke tjener  udpegede de vietnamesiske retter for os. Til forret faldt valget så på friske forårsruller med rejer, urter og grøntsager og en gurkemeje-pandekage med svinemørbrad og rejer. Vi delte disse herlige og
meget veltillavede retter. Alt var helt frisklavet, og grøntsager og urter i både ruller og pandekage var friskskårne. Pandekagen var sprød, gylden og foldet sammen om fyldet, og det hele var krydret med østerssauce. Serveringen var ydermere meget dekorativ, og smagen var delikat og tilpas krydret, så vi var absolut meget tilfredse med vores valg og var nu spændte på, om de næste retter kunne leve op  til dette høje niveau.
Kalvefilet i ét stykke
Den ene af mine medspisere - en etnisk dansker - havde valgt grillet kalvefilet med dampede risnudler, sprøde miniruller, urtesalat og hjemmerørt fiskesauce. Anretningen på tallerknen var meget  dekorativ, og smagen var helt i top. Men der havde været en forventning om, at kødet, altså kalven, ville have været skåret i skiver og blandet med det øvrige, men i stedet blev det serveret som et helt stykke kød. Sådan en servering er vel heller ikke typisk vietnamesisk, selv om kødet var tilberedt på bedste måde - men det ville have været mere delikat, og mere ægte vietnamesisk køkken, hvis det havde været skåret i fine, tynde skiver og blandet eller lagt oven på nudler og grøntsager. Men alt i alt var det absolut en meget lækker ret med meget friske råvarer.
God suppe – men lidt tynd
Den anden medspiser - en etnisk vietnameser - havde til sin hovedret valgt Pho-nudelsuppe, en Hanoi version, som blev serveret med oksemørbrad i tynde skiver, bønnespirer og urter. Retten blev serveret i en meget stor suppeskål.Igen en meget delikat servering. Men selv om suppen smagte fint, så levede den ikke helt op til hans forventninger, da selve suppen virkede lidt tynd og ville have vundet i smag og fylde ved at blive kogt mere ind. Så i forhold til den suppe, som hans mor laver, kunne den ikke stå distancen.
Jeg havde også valgt en suppe til hovedret - Bun Hué, krydret nudelsuppe med okse- og svinemørbrad i tynde skiver, tofu, tomater, bønnespirer og urter. Denne suppe blev også serveret i en stor suppeskål, og det første indtryk var absolut positivt på grund af det appetitvækkende udseende. Men vi blev enige om, at også denne suppe var lidt tynd, men den smagte dog alligevel dejligt og var godt krydret med blandt andet frisk chili.
Til maden drak vi øl fra Saigon, og postevandet blev serveret uden beregning. Vi spiste ingen desserter - for det første var vi mætte, og dernæst var desserterne ikke fra det vietnamesiske køkken.
 
Rimelige priser
Prisniveauet var aldeles rimeligt, regningen lød på i alt 768 kr. hvoraf drikkevarerne udgjorde 220 kr. for tre personer. Betjeningen var yderst venlig og kompetent. Mine medspisere og jeg var enige om, at KJ Minh absolut var en restaurant, hvor pris og kvalitet passede fint sammen, og vi havde alle lyst til at komme tilbage for at smage flere af de lækre og delikate retter.
Vores samlede vurdering er derfor at give restauranten 5 madskåle og en anbefaling.