Lâ Luâ: restaurant på ydre Nørrebro

Restaurant Lâ Luâ  Frederikssundsvej 32, 2400 København NV. Åben alle dage kl. 16-23, køkkenet lukker 22:30. Telefon 38 19 63 63. De fleste retter fås også som takeaway med 10% rabat.
Hjemmeside www.lalua.dk med menukort og Take Away
Anmeldt: AOK - En af Else Bjørn (AOK) 5 favorit Vietnam restauranter (sept. 2010)

Morten Rasmussen, VietNam Ajour 4/2007

I Københavns Nordvestkvarter åbnede Restaurant Lâ Luâ i august 2007. Den ligger på Frederikssundsvej tæt ved Nørrebro Station. Vi indfandt os på en regnfuld mandag aften ved 18-tiden sidst i oktober 2007. Belært af erfaringer fra andre vietnamesiske restauranter havde vi bestilt bord, men at dømme på belægningen så det ikke ud til at have været nødvendigt. Vi ankom ganske vist tidligt på aftenen, men der blev ikke fyldt meget mere op i lokalet i den tid, vi var der. Lokalet er delt i to sektioner med ca. 50 pladser i alt. Indretningen er enkel og nydelig, med vietnamesisk kunst på væggene.
Der er forretter og supper (i forretstørrelse-portioner) til priser fra 45 kr. til 68 kr. En af mine vietnamesiske yndlingsretter, de sprøde banh xeo pandekager med tigerrejer, kød og grønsager, er på menukortet blandt forretterne. Men man skal jo ikke bestille det samme hver gang, man er på anmelder restaurantbesøg, og på en kold og våd aften var det på plads at prøve en suppe.

Ikke min livret
Velkendte vietnamesiske supper som pho eller bun bo hue er ikke på spisekortet, så jeg prøvede en tamarindesuppe med tigerrejer og vandspinat. Det er en stærkt smagende suppe, og jeg vil så i øvrigt afstå fra yderligere kvalitetsbedømmelse, da det under måltidet gik op for mig, at tamarindesuppe absolut ikke er min livret. Jeg mindes at have prøvet den tidligere på en restaurant i London, hvor jeg under måltidet overvejede, om suppen virkelig skulle smage sådan, eller kokken utilsigtet havde tabt noget i gryden undervejs. Jeg er ikke på nogen måde kræsen - synes jeg da selv, og jeg holder stort set af al vietnamesisk mad, jeg har smagt, men med denne suppe står jeg af. Dette handler om personlig smag og skal ikke lægges restauranten til last ? hvis man ellers er til tamarindesuppe, er Lâ Luâ givetvis helt i orden. Min ledsager valgte til forret friske rejeruller med bønnesauce og grønsager - sprødt og lækkert, men min ledsager mente dog, at denne udførelse var lidt for tør i konsistensen.

Lækre hovedretter
Var vi ikke helt heldige med forretterne, så gik det fint med hovedretterne, der ligger i prislejet 95-138 kr. Min ledsager valgte braiseret fisk med fiskesauce og friske peberkorn. Den veltilberedte fisk blev serveret med en tyk karamelliseret sauce ? hvor den kendte vietnamesiske fiskesauce er en af bestanddelene. Jeg selv var også særdeles tilfreds med mit valg af stegt svinekød med citrongræs, chili og grønsager.
Spisekortet har et pænt stort udvalg af vin, med grundige beskrivelser, priser 129-395 kr., men vi foretrak vietnamesisk øl, Saigon beer, til 33 kr. flasken.

Advarsel mod chili
Spisekortet har som service markeret stærke for- og hovedretter med et chili-symbol - i alle tilfælde højst 1 chili (på thailandske eller mexicanske restauranter ser man markeringer op til for eksempel tre chilier). Min suppe og begge hovedretter var med chili-markering, hvilket var ganske berettiget.
Som afrunding af måltidet bestilte min ledsager en kop vietnamesisk kaffe i den specielle servering med kondenseret mælk. På spisekortet stod dette kun opført med kold kaffe, men det var ikke svært at forhandle sig til en varm udgave. Jeg selv er helst fri for kaffe, så jeg bestilte en kande grøn te, som viste sig at være en noget speciel krydret udgave, jeg ikke mindes at have prøvet før.
Navnet Lâ Luâ betyder "risblad", og folkene bag restauranten, såvel som menuen, har rødder i det sydlige Vietnam, nærmere bestemt i Da Lat, nogle hundrede kilometer fra Saigon.
Menukortet har to faste menuer med tre, henholdsvis fire, retter plus dessert, til priser 158 kr. og 198 kr. Vi valgte som sagt at spise a la carte, og her blev regningen på 551 kr. for to personer, absolut overkommeligt for et rigtig godt måltid.

Retur til: anmeldelser af restauranter