LêLê Street Kitchen

H.C. Andersens Boulevard 8, 1553 København V. Åbningstider: 11 - 22
ingen bordbestilling - take away - webside
Omtale og anmeldelse Lê Lê Nhà Hàng

Kogebøger "LêLês grønne køkken" og "LêLês gadekøkken"
15/10 2011 Politiken: Hippe vietnamesere vil holde det eksklusivt
11/10 2011 Politiken:
Succesrestaurant åbner gadekøkken på Rådhuspladsen

LêLê Street Kitchen nær Rådhuspladsen

Nu kan man få hurtig vietnamesisk mad tæt på Rådhuspladsen i København. LêLê Street Kitchen er åbnet på H.C. Andersens Boulevard 8, på hjørnet af Studiestræde.

Af Wilfred Gluud, fotos Nis Jensen, VietNam Ajour 4-2011

Fotoserie fra åbningreceptionen 13/10

En ny restaurant LêLê Street Kitchen åbne i midten af oktober på hjørnet af Studiestræde nær Palads biografen. Der er et mindre lokale ud til H.C. Boulevard, mens hovedlokalet ligger langs Studiestræde, med serveringsdisk og menu ovenover. Den bagerste del af lokalet går ind i bygningen, med spejle og lædersofaer, et flot vietnamesisk maleri, samt en lækker gårdhave til når det bliver varmere.
Den nye restaurant har plads til 80 gæster, og er stilfuld og hyggelig.  Interiøret er uændret fra den tidligere Bistro med behagelige Kåre Klint stole, lædersofaer, PH akademilysekroner og Kasper Salto borde.
Menukortet er både trykt og hænger over serveringsdisken og er overskueligt med 32 retter/varianter.  Sprøde Vietnam-ruller til 65 kr. og små Hue ruller til 70 kr.  Salater fra 35 kr. til 110 kr. for en hovedret. Jeg har fået en lun spicy salat med kylling i citrongræs og ries, lækkert, men jeg stillede sojasovsen tilbage og brugte chilisovsen der står på alle borde. Maden er både smuk at se på og smager formidabelt, og der serveres hurtigt, det er jo et ’Street Kitchen’.
Der føres 4 forskellige øl, med Tigerbeer (fra Singapore) som min favorit, når der desværre ikke føres vietnamesisk øl. Desuden forskellige vand og saft samt vin.

Åbningsreception
Ved åbningsreception 13/10 fortalte direktør Jeppe Mühlhausen fra Hotel Alexandra at han havde taget initiativ til at restauranten flyttede ind, og bød velkommen og håbede det bliver en stor succes. Den nye restaurant ligger i hotellets lokaler hvor der tidligere lå en Bistro, og serverer også morgenmad for hotellets gæster.
Lam Lê holdt også tale og fortalte de fire søskende (2 til 7 år) ankom som flygtninge fra Vietnam til Aalborg sammen med deres forældre i 1979. De kom til at bo i Nørresundby, hvor moren lavede Vietnamesisk mad til alle deres venner. Men en dag sagde moren stop, og søsteren Anh foreslog de lavede en vietnamesisk restaurant.  Det blev i første omgang til en grillbar i Åbybro, indtil familien i 2003 rykkede til København og åbnede på Vesterbrogade. Nu håbede han på deres nye Street Kitchen med de mest populære retter fra LêLê’s gadekøkken ville blive en succes. I hovedrestauranten på Vesterbro Torv ville man nu tage retter fra Vietnam kejser-køkken op og videreudvikle køkkenet.

Fra åbningsreceptionen og de 4 søskende (fra venstre) Son Lê, Anh Lê, Dung Lê og Lam Lê med franske Pierre der er manager.

Start på Vesterbro
Det oprindelige Lê Lê nhà hàng åbnede i 2003, som et billigt, vietnamesisk spisested overfor overfor Bymuseet på Vesterbrogade. Både vietnamesere der bor i Danmark, og unge vesterbroere væltede ind for at spise nudelsupper og andre stærke retter. Det lille, indendørs gadekøkken flyttede i november 2006 ind på hjørnet af Vesterbrogade og passagen ved Det Ny Teater i et gigantisk lokale med 4,7 meter til loftet og plads til 160 mennesker. Samtidig steg priserne lidt. Siden har det gamle lokale været Take-away. I sommer udvidede man med en ny take-away på Østerbro overfor søerne. Restauranten på Vesterbros Torv har fået Brunch buffet i weekenden fra 10-15 for 155 kroner.

Retur til: anmeldelser af restauranter