Namnam på Frederiksberg

Viet-namnam Godthåbsvej 8 (nær Falkoner Alle), 2000 Frederiksberg, Åben alle dage kl. 16-23. Tlf. 38 10 37 64. Bordbestilling muligvis nødvendig på visse tidspunkter.
Anmeldt AOKPolitiken

Genbesøgt tirsdag den 30/8 2016 af Wilfred Gluud
Nu er der menuer 1 til 5 for mindst 2 personer. Den billigste med 3 retter koster 169 kr, den dyreste som fik med 5 retter koster 258 kr. Vi var tre og delte en flaske glimrende rødvin til 178 kr. De to andre fik te, som nu kommer på bordet i kande med teblade.
Man har nu Pho nudelsuppe til 103 og 109 kr.


Af Morten Rasmussen, VietNam Ajour 3/2008  
Restaurant Viet Namnam Restaurant Viet Namnam er åbnet på Godthåbsvej 8, tæt ved Falkoner Alle, i de lokaler, hvor man før kunne spise italiensk i Lo Stivale.
Godthåbsvej på Frederiksberg er kendt for sine mange italienske restauranter, men den er snart lige så kendt for sine vietnamesiske restauranter. Godthåbsvej 48 har i nogle år huset den fortræffelige Saigon Quan.

Forårs- og sommerruller
Vi besøgte Restaurant Viet Namnam en kold torsdag aften i november. Fra gaden kommer man ind i et forlokale, hvor der denne aften var ganske tomt. Det var lidt overraskende, men da vi gennem en gang kom til hovedlokalet, kunne vi konstatere, at der var pænt fyldt op, selv om vi nok ikke havde behøvet at bestille bord.
Lokalet er nydeligt indrettet med vietnamesisk billedkunst på væggene. Samtidig vidner detaljer som et stort glasskab med vin om stedets italienske fortid. Der er plads til knap 50 personer i hovedlokalet og 8-10 i forlokalet.
Vi studerede menukortet, mens vi guffede de sprøde rejechips, der, som på enhver ordentlig vietnamesisk restaurant, straks kommer på bordet, når man har sat sig. Blandt forretterne, der ligger i prislejet 48-65 kr. [2016: 48-65 kr.], valgte min ledsager de kendte dybstegte ruller, her "forårsruller", med svinekød og salat med fiskesauce til, på vietnamesisk kaldes de cha gio, men på denne restaurant har man valgt kun at bruge danske betegnelser på menukortet. Selv valgte jeg "sommerruller", på vietnamesisk sædvanligvis gai cuon, nogle større kolde ruller af rismelpandekager med rejer og svinekød og rå salat, serveret med en bønne-jordnødde-sauce. Begge retter var rigtig gode. Menukortet har også flere forskellige supper, men ingen pho suppe, heller ikke under fordansket navn.

En anderledes banh xeo
Blandt hovedretterne, i prislejet 98-160 kr., valgte min ledsager en ret med oksekød, ingefær og vietnamesiske grønsager. Det smagte lækkert, men kunne dog have brugt lidt mere skarphed i form af f.eks. chili. Selv fandt jeg en af mine vietnamesiske yndlingsretter, de sprøde banh xeo pandekager med fyld af alt-godt-fra-havet, bønnespirer og andre grønsager. Her var pandekagen dog blød, ikke sprød, og indholdet inkluderede også svinekød ? altså ikke en helt autentisk banh xeo, men hvis det ikke var fordi, jeg havde forventet noget lidt andet på tallerknen, ville jeg have været godt tilfreds.
Restaurantens indehaver kommer fra det nordlige vietnam, og køkkenet er også det nordlige, hvilket kan måske kan forklare den lidt alternative udgave af banh xeo, der er en ret, som normalt forbindes med det sydlige eller centrale Vietnam. Det er måske også på grund af den nordlige tilknytning, at øllen der serveres er en Hanoi Beer, i stedet for den sædvanlige Saigon Beer, som mange andre vietnamesiske restauranter har. Vi drak Hanoi Beer til måltidet, en udmærket øl, der dog ikke har det karakteriskisk asiatiske præg - den kunne godt forveksles med en europæisk øl, hvis den blev hældt på en anden flaske.

Grøn te i pose
Der er forskellige desserter på menukortet, især is, men vi sluttede i stedet med kaffe og te. Min ledsager fik kaffen serveret på den vietnamesiske måde med kondenseret mælk, denne gang oven i købet med en underkop i varmt vandbad. Jeg selv fik en kande grøn vietnamesisk te, som faktisk var udmærket til trods for, at den var brygget på teposer.
Kendere af det vietnamesiske sprog vil vide, at nam betyder syd, så restaurantens navn kunne antyde at køkkenet var det sydlige. Det er det jo som sagt ikke, og "namnam" refererer således blot til det danske slangudtryk for lækker mad. Og man spiser også rigtig godt her - regningen blev på 540 kr. [i 2008]for to personer for forretter, hovedretter, øl samt kaffe/te. Prisen er aldrig et problem, når man spiser vietnamesisk.

Retur til: anmeldelser af restauranter