Restaurant Vietnam
holder stilen

Vietnam, Nordre Frihavnsgade 101 (lige ved Nordhavn station, bus 3,9,18,40og 43), 2100 Østerbro, Åbent alle dage 17-23 (Køkkenet lukker kl. 22.15) tlf. 35 42 43 19. Reservation tilrådes, især fredag og lørdag. Der gives 15% rabat på alle a la carte retter ud af huset.
Anmeldt AOK
En af Else Bjørn (AOK) 5 favorit Vietnam restauranter (sept. 2010)

På hjørnet af Nordre Frihavnsgade, nær Nordhavn Station, ligger Restaurant Vietnam, fjernt fra trængsel og larm. Det er den første vietnamesiske restaurant i København, etableret i oktober 1984.

Wilfred Gluud, VietNam Ajour nr. 2/2006

Der er plads til 60-80 gæster i restauranten, og der serveres traditionelle vietnamesiske retter tilberedt af friske råvarer. Restauranten er indrettet i traditionel asiatisk stil og meget store flotte lakmalerier samt et stort flot akvarium. Den er mere stilig og lidt dyrere end de fleste andre vietnamesiske restauranter. Så hvis man vil have en hyggelig aften i flotte omgivelser, kan vi varmt anbefale restaurant Vietnam.
   På menukortet kan man vælge mellem 4 faste menuer med 5 retter (alle minimum for 2 personer) eller bestille a la carte. Der er både en Saigon menu (158 kr.) og en Hanoi menu (188 kr.), foruden en Seafood menu (238 kr.) samt Kokken anbefaler (luksus) menu til 488 kr., men efter de 5 retter slutter man også af med kaffe og cognac eller Irsk Kaffe.
   Forrettene ligger fra 36 til 75 kr. En skål Pho b� ��ppe koster 52 kr. Billigste hovedret er 95 kr., dog koster vegetarretter 72 eller 88 kr. Dyreste hovedretter koster mellem 128 og 148 kr. Husets vin koster 32 kr. per glas og 125 kr. per flaske. Vietnamesisk øl Bia Saigon koster 29 kr. Vietnamesisk kaffe til 24 kr., og iskaffe til 26 kr. samt grøn te til 22 kr.
    Vi valgte Hanoi menuen for at nå rundt om flere retter. Fiskesuppen med ingefær var dejlig på en kold vinterdag i januar med velsmagende fisk- og skaldyrstykker og en kraftig smag af ingefær. Sukkerrørsrejer er hakkede rejer rullet rundt om sukkerrør, serveres med salat og sur sød chili sauce. Husk at tygge på sukkerrøret for at få saften ud sammen med rejesmagen, det er ikke nødvendigt at spise sukkerrøret, der kan være træet. Desuden fik vi fire delikate stegte Nem Vietnam ruller, der indeholder svinekød, kastanjer, glasnudler, gulerod og æg, og serveres med salatblade, mynte, koriander og risnudler.
   Som hovedretter fik vi Bo xao ba loai nam - stegt oksekød med østershatte, kinesiske og franske champignoner og basilikum. Desuden Vit nuong nuoc cham dua cay - grillet andebryst, serveret med salat og fire delikate saucer. Men faktisk var andebrystet så lækkert krydret, at man kun havde brug for saucerne til salat og ris. 
  Med 2 gange Hanoi menu samt 4 øl blev regningen for to personer på 492 kr. 

Retur til: anmeldelser af restauranter