Praktisk om rejsen til Vietnam

Vietnam er et langstrakt land, og en rejse gennem hele landet fra nord til syd svarer til at rejse fra Danmark til Italien. Samtidig er rejsetempoet i Vietnam langsomt.
Gør man hele turen fra Hanoi til Ho Chi Minh City (eller omvendt), vil man nå kortere besøg på de mest kendte steder. Hvis man har 2-3 uger til rådighed vil man være bedst tjent med koncentrere sig om 3-4 områder, og benytte nogle af de mange ture der kan købe af danske rejsearrangører eller når man er kommet til Vietnam, eller deltage i en grupperejse. En ferie i Vietnam begynder med planlægning hjemmefra af hvad man prioriterer at se, men med plads til det nye og uventede. 
Download stort kort over Vietnam (756k) i nyt vindue.

Copyright Dansk Vietnamesisk Forening & Wilfred Gluud. Kommentarer og forslag sendes til: webmaster@davifo.dk

Visum og Vietnams ambassade - Rejse-links - Fotos og rejsebeskrivelser
Andre sider: Vaccination, sygdom og forsikring - GuidebøgerRejsebureauer - Lokale arrangører i Vietnam - Rejsetips - Sproget - Dansk ambassade i Hanoi


Vietnams Ambassade & visum

Homepage English http://www.vietnamembassy-denmark.vn/en/
Tieng Viet http://www.vietnamembassy-denmark.vn/vi/

Embassy of Vietnam in Denmark, Bernstorffsvej 30C - 2900 Hellerup, Copenhagen

Bemærk at visakontoret kun har åbent tirsdag og torsdag kl. 10.00 til 13.00.

Consular and Visa Section; Kontortid: Tirsdag og torsdag  10.00 - 13.00
Tlf.: 39 18 39 32 Fax: 39 18 39 32
Chancery; Kontortid: Man-Fredag 9.00-13.00 og 14.00-17.00
Tlf. 39 18 39 32 Fax: 39 18 41 71

Siden 2005 skal danskere og andre nordiske statsborgere ikke længere have visum for rejser under 16 dage.
Hvis man kun opholder sig på øen Phu Qouc, kan man opholde sig der op til en måned UDEN visum.

Visumfritagelsen er betinget af man ved indrejse kan dokumetere følgende:

  • Ophold af op til 15 dages varighed, inkl. ankomst og udrejsedag.
  • Retur flybillet med udrejse senest 15. dag fra indrejsedatoen.
  • Pas, som skal være gyldigt minimum 90 dage fra indrejsedatoen.
  • Visumfri indrejse tidligst kan ske mindst 30 dage efter udrejsen i forbindelse med et eventuelt tidligere visumfrit ophold i Vietnam.

Ophold af længere varighed end 15 dage er som hidtil underlagt krav om visum. Også forretningsrejser og andre rejser hvor invitation er påkrævet.
Det anbefales at få visum på forhånd, selvom man nu kan få visum ved ankomsten til lufthavne og grænseovergange. Men det kan tage tid og der kan forekomme "bureaucratitis", især ved mindre grænseovergange.

Vietnams ambassade i København, udsteder visum efter nedenstående hovedregler:

  • Det anbefales altid at søge visum i god tid.
  • Det tager normalt op til 5 dage at få visum (fra ambassaden modtager brev).
  • Aflevering eller afhentning på visa-kontoret i Hellerup sparer tid.
  • Hvis man har brug for visum ekspres, så ring til ambassaden for nærmere oplysninger.
  • Visumfri indrejse tidligst kan ske mindst 30 dage efter udrejsen i forbindelse med et eventuelt tidligere visumfrit ophold i Vietnam.

For at kunne udstede almindeligt turist visum skal ambassaden bruge (send brev anbefalet):

  • gyldigt pas, korrekt udfyldt visumansøgning, samt 1 pasfoto 4x6 cm (3,5 x 4,5 cm accepteres også)
  • visumgebyr (i check; ved personligt fremmøde også kontant betaling)
  • adresseret svarkuvert

Download blanket til visumansøgning - Dansk oversættelse af blankettens tekst

Varighed af visum Én ind- og udrejse Ubegrænset ind- & udrejse 
1-måneds visum kr. xxx kr. xxx
3 måneders visum kr. 450 kr. xxx
6 måneders visum kr. xxx kr. xxx

Hvis man kommer til Vietnam over land fra Kina, Cambodja eller Laos, så skal man sikre sig, at grænseovergangen er nævnt i visumpapirerne, medmindre man har et visum med tilladelse til ubegrænset antal ind- og udrejser.

Det anbefales at udfylde navnene på hvilke grænseovergange man agter at benytte ved ind- og udrejse på visumansøgningen, selvom det ikke længere påføres på visumet i passet. Vietnam har besluttet at alle grænsestationer kan benyttes af udlændinge.

Et turistvisum har normalt en gyldighedstid på en måned, men kan også udstedes for 3 eller 6 måneder. Normalt kan turistvisum kan kun forlænges, hvis man har kontrakt med et firma for en længere periode, ved sygdom eller ved problemer med flyreservation 
Der kan ske ændringer i de officielle procedurer med kort varsel, og praksis ved de forskellige grænseovergange kan variere.

Vietnams ambassade i København åbnede den 19. september 2001.
Der henvises også til webpages Vietnams ambassade i Stockholm * Vietnams ambassade i USA * Vietnams Udenrigsministerium.

Rejsevejledning: Udenrigsministeriet har en god Rejsevejledning for Vietnam - Se også Ambassaden i Hanoi - Råd under Borgerservice

Praktiske råd (Practical advises)

Vaccination, forsikring og sygdom seperat side

Valuta: Den vietnamesiske valuta hedder Dong. Sedler findes fra 500.000, 200.000, 100,000, 50,000, 20,000, 10,000, 5,000, 2,000, 1,000, 500, 200 og 100 Dong. Mønter er udgåpet. Vekselkurs (11/8 2010) 10.000 Dong = 2,94 kr. 1 US dollar = 18.942 Dong = 5,66 kr. (Vietnamese currency - vekselkurser på Oanda.com)

Medbring rigeligt med dollars, som kan veksles i autoriserede boder eller banker, husk at tage passet med når du skal veksle. Veksling på gaden er svindlere. Brug af kreditkort (VISA, Eurocard/Mastercard and American Express) bliver mere og mere almindeligt I Vietnam. Der er nu kreditkort automater mange steder, men de fleste steder kan man kun hæve 2 millioner Dong (ca. 660 kr.) og der tages 20.000 dong (ca. 6,70 kr.) i gebyr. Det dobbelte i ANZ. Desuden er der et gebyr på 30 kr. for hævning på kreditkort i udlandet.  Regn med at kun middel-klasse hoteller tager betalingskort, ligesom pænere restauranter og butikker. Vær opmærksom på at der nogen steder tages op til 5 procent i afgift. Mindre hoteller og guesthouse betales i dong eller dollar.

Telefon: På det vietnamesiske fasttelefonnet koster samtaler til Danmark ca. 3-4 USD/min. Det kan være MEGET dyrt at ringe til udlandet fra hoteller, kontroller altid telefonpriser inden du ringer! Det billigste sted at ringe / sende fax fra er posthusene (der også kan modtage faxer).
Mobil: Alle GSM 900-mobiltelefoner kan benyttes i Vietnam. Hos en VMS agent (eller via større hotellers serviceafdeling) bliver man registreret ved at købe et simkort til 50.000 VND. Man supplerer med et taletidskort, der koster fra 100.000 til 299.000 VND. Kortet kan benyttes til modtagelse af samtaler i op til 60 dage. Gode råd om mobil på Tripadviser - Wiki om 3G data i Vietnam

E-mail og Internet: Der er et voksende antal Internet cafeer, og det er muligt at sende og modtage e-mail til rimelige priser. Man skal enten kunne åbne sin e-mail via Internettet (webmail, se om din udbyder kan dette) eller oprette en ekstra e-mail adresse, f.eks. via www.hotmail.com, hvor det er gratis.


Rejse-links (Travel links)


  Hjemmesider med fotos og rejsebeskrivelser 


TopVisum og Vietnams ambassade - Rejse-links - Fotos og rejsebeskrivelser
Andre sider: Vaccination, sygdom og forsikring 
Guidebøger - Rejsebureauer - Lokale arrangører i Vietnam - Rejsetips - Sproget - Dansk ambassade i Hanoi