Mindebrogade 2, st. 8000 Aarhus C
Åben mandag-lørdag 17-22. Tlf. 86 12 22 29
Mandag og tirsdag kan studerende få studierabat på en 3 retters menu inkl. drikkevarer for 175 kr.
Hjemmeside

Wok og wonton’er på La Viet

Alsidige hovedretter sikrede den gode madoplevelse på La Viet i Århus

Af Lise Malling Olsen, Vietnam Ajour 3-2013

Der er ganske få vietnamesiske restauranter i Aarhus, men i Mindebrogade ligger La Viet,
og lokker de sultne Århusianere med sit eksotiske menukort. For cirka halvandet år siden blev restauranten relanceret og tog navneforandring fra Rosaline til La Viet. 
Dette skete i forbindelse med TV3 programmet ’Med kniven på struben’, hvor den kendte kok Bo Bech forsøger at hjælpe en restaurant, ofte med en lille eller faldende omsætning, til at få flere kunder.
Restauranten ejes af Rosaline og Xuan Tran, og Rosaline står for køkkenet, og den aften vi spiste i restauranten var det Xuan Tran, der stod for den meget venlige betjening, som henholdsvis foregik på vietnamesisk og dansk, da jeg også denne gang havde allieret mig med en etnisk vietnameser som en af medspiserne.
Ingen supper
Efter at have kigget på La Viet’s meget indbydende hjemmeside var forventningerne høje. Spisekortet er omfangsmæssigt holdt på et meget overskueligt niveau med seks forretter, syv hovedretter og to desserter. 
Vi undrede os over, at der ingen supper var på menuen, da det jo netop er de gode supper,
som kendetegner det vietnamesiske køkken. Men Xuan Tran fortalte, at de på nogle dage også serverede supper og en anden vietnamesisk specialitet, nemlig pandekager
med fyld. Forretterne koster 60 kr., mens hovedretterne koster 100 kr.
Vi var sultne, så vi valgte at dele og smage forskellige forretter, og vi bestilte to slags forårsruller nogle med krabber og nogle med svinekød, rispapirruller med and og grønt og wontoner med svinekød og sød chili. Mine medspisere var alle garvede kendere af det vietnamesiske køkken, og vi var enige om, at forretterne ikke helt levede op til vores forventninger.
Måske var forårsrullerne ikke frisklavede, da dejen ikke var særlig sprød. I rispapirrullerne var der mange nudler og få grøntsager, og anden var lidt tør. Derimod kunne vi alle godt lide de lækre wontoner.
 
Hovedretter med variation
Blandt hovedretterne faldt valget på ’Husets specielle wok med rejer og grønt’, stegte ris med citrongræs, lime og svinekød, svinekød med nudler og urter og kylling med grøn karry
og ingefær. Vi drak dejlige kolde Saigon øl til det hele, og de kostede 42 kr. pr. stk. La Viet har også vin, men vi foretrak øl, der passer bedre til den vietnamesiske mad. Postevandet med is
var uden beregning.
Hovedretterne var heldigvis væsentlig bedre end forretterne, og de smagte også meget forskelligt. Vi var helt enige om, at vinderen var kyllingen, og trods advarslen på spisekortet, om at retten var stærk, så faldt den helt i vores smag også på grund af grøntsagerne, som havde bevaret både bid og sprødhed. Det samlede indtryk af hovedretterne var, at de alle var velsmagende, lækre og meget mættende.
Vores anbefaling er derfor tre madskåle. 
For fire personer nåede den samlede regning op på 1011 kr. og det var rimeligt i betragtning af, at drikkevarerne kostede 294 kr.