Velgørenhedsfrimærke 2009 WWF

Stor billede af frimærke Prins Henrik i Vietnam

Frimærke hjælper fattige bønder - støttefrimærke 2009 VietNam Ajour 2-2008 

Kakao arbejder i Cat Tien
Post Danmarks velgørenhedsfrimærke for 2009 støtter WWF Verdensnaturfondens arbejde for at forbedre levevilkårene for fattige bønder og for at mindske presset på naturen i det sydlige Vietnam. Her har bønderne på grund af fattigdom været tvunget til at fælde træer og fange dyr i den frodige nationalpark Cat Tien.
Overprisen på 50 øre pr. solgt frimærke går ubeskåret til at forbedre levevilkårene for fattige bønder i det sydlige Vietnam ved hjælp af bæredygtig udvikling og produktion af landbrugsprodukter som bl.a. cashewnødder og kakao. Forventet overskud mindst 2,5 mio. kr. 

- I WWF er vi glade for, at overprisen ved salget af frimærket går ubeskåret til vores indsats for at skabe en bæredygtig udvikling i Sydvietnam. Det er en enestående mulighed for at nå bredt ud til befolkningen og sætte fokus på sammenhængen mellem miljøhensyn og levevilkår for fattige befolkningsgrupper i u-lande, siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden Gitte Seeberg.

På frimærket ses vietnamesiske bønder i marken, mens Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen sidder i forgrunden og skuer ud i fremtiden. Den kongelige deltagelse skyldes to ting: Prinsgemalen har siden 1972 været præsident for Verdensnaturfonden, der er den danske afdeling af WWF (World Wildlife Fund for Nature), og så runder han 75 år 11. juni. På den måde kombineres Post Danmarks fødselsdagshilsen til Prinsgemalen med støtte til en sag, der har hans store bevågenhed.
De første 5 år af sit liv tilbragte Prinsgemalen i Vietnam, det daværende Fransk Indokina, hvor faderen varetog familieinteresserne i de industriforetagender, som farfaderen havde grundlagt omkring århundredskiftet.

Frimærket er fremstillet på baggrund af et foto af Sandra Greg (Prinsgemalen), et foto fra Vietnam af WWF/Kristian Jespersen og en tegning af gravøren Martin M.
Portoværdi: 5,50 kr. Pris 6 kr. Udgivelsesdag: 7. januar 2009

RETUR til WWF - Oversigt danske NGO i Vietnam